Laatste nachtje in Manchester
Blijf op de hoogte en volg Sylvana
18 Mei 2007 | Verenigd Koninkrijk, Manchester
Hallo allemaal,
hoe staat het ermee? Hemelvaart allemaal overleefd? Hoop dat jullie er een mooi feestje van hebben gemaakt! De eerste verhalen klonken goed :)
HET ZIT EROP! De 12 weken stage zijn voorbij, dus het is nu tijd om te relaxen (want dat hebben we nog niet genoeg gedaan :))!
Ik zal jullie even bijpraten over vorig weekend en mijn stage ervaringen van de laatste week bij de 'district nurses'!
Zoals ik in mijn vorige bericht vertelde zijn we afgelopen zaterdagmiddag naar de Wereldkampioenschappen Paralympics Zwemmen geweest hier in Manchester!
Lisette had andere bezigheden, Willemijn was in Nederland, dus Arina en ik zijn samen op pad gegaan. We hebben ons de hele middag vermaakt en onze ogen uitgekeken op iets wat wel erg veel weg had van de VIP tribune :)! Mooie plek, in het midden van het zwembad, tussen hoge heren strak in pak, naamkaartjes om enz... Twee Hollandse meiden, in een vrolijk gekleurd t-shirt ergens ertussen!
Het was echt super om te zien hoeveel mensen met een handicap op wereldniveau prestaties kunnen leveren! Dat doorzettingsvermogen verdiend respect!
En Nederland was ook vertegenwoordigd met twee zwemsters! Helaas verscheen er maar 1 aan de start, maar we hebben even goed van ons laten horen :)!
's Avonds was dan het feest van mijn ex-collega uit het ziekenhuis. Keith was 50 jaar en had een tentje gehuurd. Arina en Lisette gingen ook gezellig mee en wij hadden natuurlijk aan de kledingvoorschriften voldaan; een vrolijk Hawai-tenue! Het feestje was gezellig en we hebben ons goed vermaakt! Het was leuk om de collega's weer te spreken! Het was wel een typisch Engels verkleedpartijtje met natuurlijk weer onmeunig veel eten (zoals alles hier om eten draait; een paradijs ;))! Inclusief een chocoladefontijn met vers fruit en soesjes!
Vorige week zondag hadden we er een relaxte dag van en weinig bijzonders gedaan.
Maandag begon dan ook de laatste stageweek! Ik heb een onwijs leuke week gehad! Verschillende patienten bezoeken afgelegd; wonden, injecties, medicatie toedienen en nog bij een vrouw geweest met een huidaandoening. Ze heeft af en toe open wondjes en een enorm droge huid. Plan; het been 3x per week wassen in een speciale zeep en daarna velletjes plukken :)! Lucky me! Als hier een fulltime baan in was, was ik de eerste sollicitant! Heerlijk, pulken aan die vellen! En je moet zien wat er soms af komt!
Ik denk dat ik de helft van de tijd doorgebracht heb op kantoor en de helft bij patienten. De tijd op kantoor was vooral erg gezellig! Het was een gezellig team en altijd had iemand wel weer een leuk verhaal! Ook hebben we interessante discussies gevoerd over de thuiszorg in Nederland en het euthanasie beleid! Leuk om met mensen hierover te praten, juist omdat het in Engeland nog niet is geintroduceerd.
Dinsdag kwam Paula nog een keer langs om de laatste handtekeningen te zetten. Hierna nog even wat gedronken in The Hope (pub om de hoek wat net weer open is, nadat er een gewapende overval was gepleegd :)).
Gisteravond hebben we de stage afgesloten met een High Tea bij het Midland Hotel (lees; luxe oord voor mensen met veel geld). Superlekker wederom en hier hebben we een aantal uurtjes doorgebracht totdat alle scones, taartjes en sandwiches opwaren :)!
Hierna nog even lekker wezen stappen bij onze favoriete bar; The Walkabout!
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen, de laatste was gedraaid, de laatste huur betaald (€ 600,- lichter!!!!!) en zometeen maar mijn koffer inpakken!
Ik wens jullie allemaal alvast een fijn weekend en ik zal proberen volgende week nog een keer een bericht te plaatsen tijdens onze vakantie!
Morgenvroeg vertrekken we om 9.00 uur naar Llanberis in Wales, bij de bekende berg Snowdon! Ik heb er zin in!
De laatste week vliegt denk ik voorbij, dus voor ik het weet is het zondag 27 mei en sta ik weer op Schiphol!
Liefs Syl
Hier nog een paar foto's van de afgelopen week:
Hierna nog even lekker wezen stappen bij onze favoriete bar; The Walkabout!
Liefs Syl
Hier nog een paar foto's van de afgelopen week:
18 Mei 2007 - 14:49
Ilze & Arjan:
Hey Syl!!!
Nog 1 weekje en dan zit het er weer op. Van de ene kant waarschijnlijk fijn (om iedereen, met name je familie en Bas natuurlijk, weer terug te zien), maar aan de andere kant jammer vanwege de gezelligheid, het heerlijke eten en de mooie omgeving! We hopen dat je nog een fijne week zult hebben en we zien je snel weer, kun je ons alles in details vertellen!!!
Liefs, Ilze & Arjan.
P.S. Misschien kun je in Nederland wel solliciteren als velletjesplukker!!! Maar daarna wel je handen wassen he!!! :D -
18 Mei 2007 - 14:52
Ilze & Arjan (weer):
O ja, vergeten... Hemelvaartsdag was erg gezellig, veel gefietst overigens... Maar wat Bas mankeerde dat weten we niet precies. Hij had de neiging om alles uit zijn handen te laten vallen of met bier te soppen.... :D Of niet Bas??? Dus Syl, misschien voor hem tijd voor een beetje heropvoeding???
Groetjes!!! -
19 Mei 2007 - 08:13
Jenny:
hallo Syl!!!!!!!
De laatste loodjes, in dit geval niet erg zwaar denk ik wat is de tijd toch snel gegaan en wat heb jij veel beleefd en gezien en ik heb hier heerlijk van mee kunnen genieten hahaha.Weer prachtige foto's. Ik wens je deze week nog heel veel plezier en een goede terugreis. kus en een hug van tante Jenny -
19 Mei 2007 - 16:15
Dorien:
Hey lieve meid!
Oeh, het zit er bijna op!!! Raar idee he! Voor mij ook, ik heb hier in Thailand nog ongeveer 24u... vreemd..
Maar ben er wel klaar voor, voor de wijntjes, de vele uren bijkletsen enz. Zin om je (en de rest) weer te zien!
Geniet van je vakantie, voor je het weet zit t erop! Tot over een weekje.
Dikke kus van Do -
19 Mei 2007 - 18:28
Sandra Schrage:
Hoi Sylvana,
Ja, nu kan het nog. Dus maar even snel een berichtje van mij. Erg leuk om alles van je mee te lezen. Gelukkig ook alles goed gegaan. En dan zit het er al bijna weer op. Geniet nog lekker van je week vakantie!!!
Groeten,
Sandra Schrage -
20 Mei 2007 - 10:58
Leonie:
Heey!
Bijna thuis, joeppie, ik ben wel blij!! Geniet nog lekker van je vakantie!
Liefs Leonie
PS. Hemelvaart was leuk, maar dat had je waarschijnlijk uit onze sms wel begrepen;) -
21 Mei 2007 - 22:05
Natascha:
Ha Syl,
Je hebt vakantie, heerlijk! Ik vind het leuk dat je zo genoten hebt van je stage en vond je verhalen ook erg leuk om te lezen. Tino en ik zijn van donderdag tot zaterdag naar st. maartenszee geweest. We hebben lekker uitgewaaid en hebben leuke dingen gedaan. Geniet nog van je laatste week. Tot snel!!
Dikke kus van Natascha