Oeh, de laatste week in zicht!
Blijf op de hoogte en volg Sylvana
12 Mei 2007 | Verenigd Koninkrijk, Manchester
Hallo lieve lezers,
het heeft even op zich laten wachten maar dan is hier weer een verhaal van mijn kant!
Inmiddels schiet de tijd hard op; nog twee weken te gaan (1 week stage en 1 week vakantie :)).
Ik zal jullie even bijpraten over de afgelopen week en vorig weekend, want we hebben weer leuke dingen gedaan!
Vorige week was mijn laatste week bij de wondverpleegkundigen. Deze week heb ik wederom veel verschillende dingen gezien(inmiddels ook veel foto's verzameld van lekkere wonden). De maden zijn inmiddels verwijderd uit de wond (zie mijn vorige bericht) en ze hebben goed hun best gedaan; een halve cm. gegroeid en de wond is een stuk schoner!
Daarnaast was het weer hier vorige week nog erg goed, dus het werd tijd voor een BBQ in het park. Willemijn had bezoek van haar ouders en zoontje, dus we gingen gezellig met ons allen!
Vorige week vrijdag begon ons weekend! We hadden nog niets op de planning staan, maar we besloten om naar het Lake District te gaan voor twee dagen. Dit is een mooi gebied in Engeland, dat noordelijker licht dan Manchester. Het is een heel uitgestrekt met allemaal meren. Het Windermere is het bekendste deel, dus daar zijn we in alle vroegte vrijdag naartoe gegaan. 2 Uur verder kwamen we aan en het weer was super; veel zon!
We hadden donderdagavond telefonisch verschillende hostels gebeld, maar alles was vol (dat weekend was maandags een nationale vrije dag, dus iedereen wilde wel een weekend weg). Eerst maar even naar het VVV kantoor voor een plattegrond en hierna opzoek naar een hostel o.i.d.
En of het zo moest zijn, hadden we vijf minuten later een goed Bed & Breakfast gevonden. Aan de ‘main road’ naar het meest touristische deel, nog maar een maand open, 3 kamers met alles erop en eraan; twee persoons bed, berenvel voor je koude voeten, eigen wc en douche & TV!!!!! Inclusief ontbijt voor 25 pond p.p. Een koopje!
Hierna kon onze sight seeing beginnen, en mooi dat het er is! We zijn begonnen met een klim van een half uur naar de top van een berg; ‘Orrest Head Viewpoint’. Het was een mooie wandeling door de natuur; mooie bloemen/bomen, schattige huisjes en zelfs een hert dat voorbij kwam lopen! De zon scheen hard, dus het was helemaal perfect! Eenmaal bovenaan gekomen was het uitzicht écht geweldig! We hadden uitzicht over heeeel ver! Het Windermere aan één kant, de rest van het Lake District aan de andere kant! Super! :)
Eenmaal weer beneden gekomen zijn we via de hoofdstraat naar beneden gelopen, wat leidde tot het deel ‘Bowness’. Dit is het touristische deel van het Lake District. Ook dit was weer een mooie, steile wandeling. Hier hebben we even rondgelopen langs de pier waar van alles te doen was. Vervolgens waren we wel weer toe aan uitrusten, dus hebben we even lekker in het gras gelegen en genoten van de zon!
Hierna zijn we verder gelopen waar we op een gegeven moment door een wei met schapen liepen en uitkwamen bij een klein voetpad langs het meer. Hier was niemand te bekennen en hebben we op een bepaald punt de schoenen uitgedaan om even in de rivier te gaan; genieten! Hier natuurlijk even een fotoshoot gehouden! Hierna zijn we verder gelopen langs het meer om later op een steiger te gaan liggen en genieten van de zon!
's Avonds uit eten geweest in Bowness bij een leuke bruine kroeg en niet al te laat in bed. We waren inmiddels aardig kapot van al dat sjouwen!
Lisette had een twee persoonsbed voor haarzelf, Arina en ik hadden het geluk dat we het bed met elkaar mochten 'delen'. Eens een keer wat anders :)
Zaterdagochtend optijd opgestaan en genoten van een traditioneel Engels ontbijt gemaakt door de chef!
Ik vind deze maaltijden toch wel erg stevig op een lege maag, dus je hebt er bijna de hele dag genoeg aan!
We hebben een kijkje genomen bij de Ferry in Bowness die naar de andere kant van het meer loopt, maar dit was niet zo bijzonder om te zien, (behalve dat we konden genieten van dure jachten)!
Het weer was slechter vandaag; het was weliswaar droog, maar het was bewolkt.
Hierna hadden we besloten om een motorbootje te huren voor een uur, zodat we ook óp het Windermere waren geweest. Dit was zo gepiept! We konden mooi varen, alleen ging het langzamer dan we hadden gedacht. Zo'n stoer ding was het dus niet.
Hierna zijn we met de bus naar het volgende meer gegaan; Grassmère. Een dubbeldekker bus, zodat we een mooi uitzicht hadden. En het uitzicht was mooi!
We zijn eruit gegaan bij een hotel en hebben hier een paar uur gezeten; genoten van het weer (wat inmiddels iets beter was) en gekaart.
Later op de middag zijn we teruggegaan naar het hostel om onze spullen op te halen. We hebben even eten gekocht en wilden hierna terug met de trein. Helaas vonden ze het nodig om bezig te gaan met het spoor, dus moesten we met de bus tot aan Preston. De terugweg duurde helaas nu 4 uur (i.p.v. 2), maar halverwege de avond waren we dan weer veilig thuis.
Vorige week zondag was een erg rustige dag. Flink uitgeslapen en 's middags een aantal van onze kilo's kleren geloosd bij de vriendinnen van Willemijn. Die hadden nog ruimte en kilo's over na een weekendje Manchester, dus dat kwam goed uit!
Gelukkig hebben we ook nog wat aan school gedaan en was 's avonds om 00.00 uur onze laatste opdracht klaar! Wat een lekker gevoel! Niet we vaak zo druk zijn geweest voor school, maar nu is wel alles af wat op de planning stond.
Afgelopen maandag was een extra vrije dag (pff hoe houd ik het toch vol hier).
Maar dinsdag begon dat toch de stage, alleen nu bij de algemene verpleegkundigen van de thuiszorg. De eerste dag was erg relaxt. Weinig te doen en tussen de middag mezelf vermaakt omdat de collega's naar een begrafenis moesten. Niet zo'n vervelende dag dus om mee te starten. :)
De stagedagen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur... De diensten op de A0 zijn toch wel iets heftiger, dus het vakantiegevoel blijft wederom in stand :)!
Het is erg leuk hier in de thuiszorg. Ze hebben leuke taken om te doen en ik heb weer veel gezien in de 'Engelse keuken'... Pff, onvoorstelbaar hoe sommige mensen kunnen leven... Woensdag was ik in een huis waar een man en een zoon wonen. Nou een regisseur zou zijn huis (incl. man en zoon) zo kunnen gebruiken om een horror film op te nemen... Wat een zooi, stank en beestjes!
Woensdagavond hebben we plannen gemaakt voor onze laatste week hier in Engeland; de VAKANTIE! Het is de bedoeling dat we naar drie verschillende plekken gaan, dus het is een druk programma, maar dan zien we (hopelijk) wel veel mooie dingen!
We gaan naar Snowdon (bekende berg in het noorden van Wales), reizen naar het zuiden van Engeland, deel Devon (aan de kust) om twee dagen te relaxen en vertrekken vanuit daar de laatste dagen naar London. We vliegen dan op zondag 27 mei terug naar huis! Iets concreets om naar uit te kijken! :)
Tijdens het maken van de plannen ging het brandalarm wederom af... 's avonds om 22.00 uur... Toen we voor de zekerheid toch even gingen kijken, zagen we uitgerekend op onze gangen een beetje rook (?!), we begonnen ons toch een beetje zorgen te maken... Gelukkig bleek het mee te vallen, want de buren op de andere gang hadden een kip in de oven laten aanbranden... Vals alarm dus, maar de brandweer moest opnieuw uitrukken (2e keer in korte tijd). Wij gingen verder met waar we mee bezig waren, maar kregen later een uitbrander van de huisbaas en de brandweermannen dat we de volgende keer toch 10 verdiepingen naar beneden moesten lopen... Ergens hebben ze gelijk, maar goed gelukkig was er niets aan de hand. Check de foto's! We hebben nu op onze verdieping wel een brief hangen, dat de brandweer in korte tijd veel heeft moeten uitrukken, dus dat we voorzichtig moeten doen met alles; haha!
Gisteren was wederom onze studiedag :) en we wilden nog graag een laatste stadsbezoek maken (aangezien we volgende week zaterdag alweer weggaan). York was een stad wat we nog niet hadden gezien.
Het was een leuk, knus stadje met typische Engelse winkeltjes (thee, beren en een kerst winkel. Helaas was de laatste al dicht). Ook hebben we een kijkje genomen in de Fudge keuken. We hebben inmiddels zoveel fudge gezien, dat we nieuwsgierig waren hoe het nu gemaakt wordt. Grappig om te zien en het was lekker (proeven hoort er natuurlijk bij)!
Dit was het eerste stadsbezoek waarbij het af en toe regende, dus het was niet zo gezellig om buiten te lopen. Tegen de avond zijn we terug naar huis gegaan.
Vandaag gaan we naar de Wereldkampioenschappen zwemmen, de Paralympics! Ben benieuwd!
Vanavond hebben we het feestje van Keith (collega van het ziekenhuis). Het is een 'verkleedparty', dus we hebben gisteren Hawai spullen ingeslagen om aan te trekken. Wordt vast gezellig!
Lieve mensen, excuses voor het veeeel te lange verhaal! Mijn schuld, had eerder wat moeten plaatsen!
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en tot snel (kan ik nu wel zeggen :))!
Liefs van Syl
P.s. de link voor de foto's is:
Inclusief de beloofde foto's van het avondje stappen wat de vorige keer niet wilde lukken.
Veel kijkplezier!
Het weer was slechter vandaag; het was weliswaar droog, maar het was bewolkt.
Afgelopen maandag was een extra vrije dag (pff hoe houd ik het toch vol hier).
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en tot snel (kan ik nu wel zeggen :))!
Liefs van Syl
P.s. de link voor de foto's is:
Veel kijkplezier!
12 Mei 2007 - 11:43
Dorien:
Ha syllie,
Leuk verhaal, zie je zo daar lopen, in al die stadjes! Herken trouwens kapotte treinen en bussen waardoor de reis 2x zolang duurt... en wij maar schelden op de ns, haha.
Ik begin morgen aan mijn laatste week. Blijf in Bangkok, misschien nog 1 nachtje ergens anders heen, nog niet helemaal zeker. Nu zo genieten van een film in de meest luxe bioscoop ooit gezien, wordt vast leuk!
Tot snel meis! Mis je!!
Dikke kus -
12 Mei 2007 - 12:01
Mama:
Hey Syl,
Wat een leuk en LANG verhaal weer! Wat hebben jullie weer veel gezien en beleefd zeg. Omeunig... En wat ook weer veel èn vooral leuke foto's. Het lijkt dan allemaal zo dichtbij.
Ik kijk er weer naar uit dat je straks weer thuis bent. Overal weer boeken op stapels in de kamer. Gezellie! Nog veel succes met je laatste stageweek en je voorbereiding op jullie vakantie en ook de groeten voor de andere meisjes. Tot horens..
xxx mamsie. -
12 Mei 2007 - 15:19
Lisanne:
Hey Sylvana!
Hier ook weer een keer een berichtje van mij. Wat maak je daar toch veel mee zeg, je kunt goed merken dat je je super vermaakt. Maar stiekem proef ik ook wel een beetje zin om naar huis te gaan of niet... Kan ik me ook wel voorstellen. Kom je mooi in het Pinksterweekend terug, dat betekent 's avonds direct uitgaan (als je niet te moe bent dan van al het emotionele weerzien ;) )! Nou succes en veel plezier nog de laatste weekjes. Slim dat je er nog een lekkere week vakantie aan vast knoopt! Geniet ervan.
Groetjes!!! En tot snel!! -
13 Mei 2007 - 20:18
Natascha:
Ha Syl,
Wat een mooie foto's zeg van het Lake District. Het ziet er zo groen, schoon en gezond uit. Ook de huisjes zien er zo schattig uit. Je hebt zo te lezen weer een boel meegemaakt, leuk hoor. Hier in W'voort gaat alles goed. Tino en ik gaan van het weekend naar St. Maartenszee. Even lekker samen uitwaaien.
Syl, geniet nog van alles wat je nog gaat doen en sluit je stage mooi af met een lekkere vakantie, want dat heb je nog niet genoeg gehad, haha.
Liefs Natascha -
14 Mei 2007 - 08:51
Jenny:
Hallo Sylvana,
wat heb ik weer genoten van je verhaal en wat een prachtige fotoos.Was de manager niet boos dat je hem ook nog zo op de foto zette? De huisjes op de foto zien er schattig uit je zou toch niet denken dat het er binnen een beestenboel is, maar dat zal ook wel niet overal zo zijn.Als ik hier bij thuiszorg kijk dan kom je ook nog heel wat tegen. Nou meis nog heel veel plezier en geniet nog veel want het is zomaar weer voorbij,dikke kus van TANTE Jenny,hihihihi -
14 Mei 2007 - 16:33
Arjan:
Hûh? Zit het stuur van die boot wel ineens links? Ik begin steeds minder te begrijpen van de overzeese volk.
En hou je ook altijd van die monologen tegen Bassie? Ik heb nu al medelijden met dat jong. ;)
Desalniettemin best wel interessant.
Maar goed, ik zal het kort houden (ik wel!), kalm aan in de laatste weken, en we zien je wel weer verschijnen.
Grüss Gott! (Sorry, integratiecursus, krijg je dat. :P)
Arjan & Rian. -
15 Mei 2007 - 17:48
Leonie:
Hey Sylvana,
De foto´s zien er echt super uit! Uitgaan foto´s doen me wel een beetje denken aan ons weekendje weg vorig jaar....haha! En dat bootje is ook stoer!
Heel veel plezier nog en tot over 1,5 week (ongeveer)!
Liefs Leonie