Weer een weekje verder + foto's - Reisverslag uit Manchester, Verenigd Koninkrijk van Sylvana Hulleman - WaarBenJij.nu Weer een weekje verder + foto's - Reisverslag uit Manchester, Verenigd Koninkrijk van Sylvana Hulleman - WaarBenJij.nu

Weer een weekje verder + foto's

Blijf op de hoogte en volg Sylvana

25 Maart 2007 | Verenigd Koninkrijk, Manchester

Hallo iedereen,

nu ben ik inmiddels al weer een week verder en staan nog de foto's van Edinburgh er niet op!!! Wat een schande!! Ik moet eerlijk toegeven dat ik het al wel braaf 2x geprobeerd heb, maar dat ik leuk 2x een Error melding kreeg.
Nu heb ik daarom alsnog mijn best gedaan en jullie kunnen de foto's van Edinburgh bewonderen op onderstaande link:

Inmiddels is er weer een stageweek voorbij waarin ik van alles heb gezien.
Maandags (na het weekendje Edinburgh) had ik een late dienst, gelukkig :) Kon ik mooi ff bijkomen.
Helaas kon ik niet al te lang in bed liggen, want er moest nog een hele presentatie voorbereid worden die we dinsdag moesten geven op de universiteit.
Tijdens mijn late dienst heb ik met een operatie meegekeken wat erg interessant was! Erg aardige dokter (consultant zoals ze het hier noemen), die veel heeft uitgelegd.

Dinsdags had ik een studiedag omdat we, zoals ik net al zei, een presentatie moesten geven op de universiteit. De presentatie ging over het gezondheidssysteem en verpleegkundig opleidingssysteem in Nederland. We moesten het aan 50 bijna afgestudeerde studenten geven en gelukkig ging het aardig goed (al zeg ik het zelf :)).
Hierna zijn we met een paar studenten naar een lokale pub gegaan om gezellig wat te drinken. En gezellig was het!! Al weer allerlei nieuwe afspraken gemaakt; a.s. dinsdag gaan we met z’n allen eten bij een student. Ze gaat Tais koken en daarna gaan we met ons allen naar een local pub. Ze woont in Worsley (een gebied van Manchester waar een goede pub schijnt te zitten). Ik heb er zin in! :)

Woensdag had ik wederom een vroegedienst en heb weer mee kunnen kijken met een operatie. Dit was erg indrukwekkend, want de patient had te weinig anestheticum toegediend gekregen, waardoor hij bij het aansnijden in het been een terugtrekreflex vertoonde; ff schrikken, maar gelukkig kwam de anesthesist snel ik actie! Helaas gebeurde het aan het eind van de operatie (tijdens het hechten) opnieuw, alleen vertoonde nu zijn hele lichaam een reactie (zijn hoofd en romp kwamen gedeeltelijk omhoog...) Dus weer kwam de anesthesist in actie. Het leek me niet echt normaal en ik hoopte dat de patient er niets van had gemerkt (aangezien je wel eens van die verhalen leest dat de patient alles hoord maar niets kan doen; horror!!!). De volgende dag tijdens mijn late dienst, heb ik maar even tactisch aan de patient gevraagd wat hij zich van de hele procedure kon herinneren; gelukkig niets van dit alles!!

Woensdagavond hadden we een feestje te vieren met ons vieren ;)! We waren officieel 1 maand samen (en het bevalt nog steeds :))! Reden voor een relaxte avond; film, wijn, chocoladetaart en de rest!!!! Heerlijk genieten!!!

Vrijdag had ik opnieuw een late dienst en het was wederom een relaxte dienst. Alhoewel ik bij sommige verpleegkundigen wel het idee heb dat ze liever lui dan moe zijn... Niet iedereen gaat hier voor het recht van de patient en de goede verzorging. Ik als brave Nederlandse student vraag tussendoor of we niet nog dit of dat moeten doen, antwoord; ja dat moet nog wel, maar dat doen we straks...
Beetje frustrerend af en toe omdat het er dan meestal niet meer van komt.
Overleggen heeft dus ook weinig zin (ze zullen wel denken; weer zo'n studentje).
Daarom breng ik soms stiekeme bezoekjes aan een patient om toch die kleine dingen te doen (wees gerust, geen onverantwoorde dingen hoor ;))... beetje stout, maar het gaat soms erg tegen mijn eigen normen & waarden in (lees: erg frustrerend).

Toen was ook mijn weekend begonnen!!!
Zaterdag eens lekker uitgeslapen en 's middags gewinkeld! We hebben namelijk nog niet alle winkels gezien hier; aangezien hier veel shoppingcentres zitten.
We kozen deze middag voor shoppingcentre 'Triangle'; het centre waar de fam. Beckham gespot is :)! We moesten natuurlijk met eigen ogen even aanschouwen wat daar dan wel niet te koop is! Mooi shoppingcentre met allerlei knusse (lees; luxe ingerichte) winkeltjes.
's Avonds zijn we naar een luxe bios geweest in Printworks. Van een film genieten in grote leren stoelen, die veranderd in een bank als je de leuning omhoog doet :). Daarnaast onbeperkt fris (snik), popcorn en nacho's eten!! Relaxed dus!! We hadden ons laten vertellen dat je ook bediend werd, helaas was dat niet in deze bios, aangezien we geen knopje met 'ober' of iets dergelijks konden vinden...
De film was geinig; Hot Fuz (flauwe comedy).

A.s. week staat er weinig bijzonders op de planning. Dinsdags eten met de studenten en volgend weekend krijg ik bezoek van Daisy (vriendin van school) :)! Gezellig!

Hoe zijn jullie allemaal het weekend doorgekomen? Ben benieuwd naar jullie belevenissen in Nederland! Iedereen wederom bedankt voor de smsjes, kaartjes en mailtjes! Het blijft leuk om te lezen!

Tot later,

liefs Syl

• 25 Maart 2007 - 15:58

Mia OR:

hallo sylvana

Ha Ha ik ben de eerste,
    Leuke foto's en wat maak je veel mee. Al die operatie's,wat interresant. ik kan me voorstellen dat je soms stiekum naar een patient gaat om hem wat meer aandacht te geven. Zou ik ook doen. Blijf genieten voor je het weet ben je weer in weerselo.( ook gezellig,kunnen we weer thee drinken en bitterballen eten??)
    groetjes mia

• 25 Maart 2007 - 18:50

Peter & Ingrid:

Hoi Syl,

mooie foto's man!
    Hier gaat alles ook mooi.

Tot mails,

Liefs,
    Peter & Ingrid

• 25 Maart 2007 - 21:07

Jenny:

Hoi Syl gauw even een reactie op jou gezellige mail, meidje ik vind het geweldig dat je ondanks je drukke bezigheden dit ook nog weet bij te houden.Heel veel succes deze week en groetjes van tante Jenny.

• 25 Maart 2007 - 22:36

Natasha:

Eens even kijken of het nu wel lukt om 1 berichtje te sturen i.p.v. 3. Wat een leuke foto's zeg en wat veel ook. Ik zie dat mijn moeder ook al een berichtje heeft gestuurd, ze was me voor. Nou syl, een goede rustige week en tot de volgende keer.
    Liefs Natascha

• 26 Maart 2007 - 07:06

Leonie:

Hey Syl,

Ziet er weer mooi uit al die foto's! Zo te zien is het wel gezellig daar. Heb het hier ook leuk, lekker weertje en leuke mensen ontmoet!
    Mail je snel!

Kus Leonie

• 26 Maart 2007 - 09:35

Willemijn:

hey syl

wat dacht je, ik zet alle foto's er maar op? ik heb ze hier thuis ook al weer flink verveeld met 300 foto's van het weekendje weg :) zie jullie vanavond weer!

X wil

• 26 Maart 2007 - 09:42

Nathalie:

zo dat klinkt allemaal wel erg leuk!
    nog veel plezier daar!!
    en met pasen komt bas of nie?! zo ja dan ook veel plezier he!!

kus nathalie

• 26 Maart 2007 - 10:57

Ilze & Arjan:

Haai Syl!

Alles goed zo te horen? Het was weer een erg indrukwekkende week zo te horen. De foto's zijn mooi geworden!

Tot later!!!

Liefs Arjan & Ilze.

• 26 Maart 2007 - 18:13

Chris:

hey Sylvana

Volgens mij heb je het goed naar je zin, het is gaaf om te lezen wat je daar allemaal uitspookt/beleeft.heel veel plezier nog en geniet ervan, ps. en al veel plezier in het paasweekend met Bas.

• 27 Maart 2007 - 08:45

Ragnhild:

Fijn dat alles zo gaat. Leuke foto`s van Edinburgh, zo te zien een mooie stad. Veel plezier met pasen samen met Bas. Hier is verder ook alles goed.

Liefs Ragnhild

• 27 Maart 2007 - 10:16

Ans V.:

Hoi Sylvana, dat gaat daar lekker in het ziekenhuis met die operaties, ik mag er niet aan denken. Toch interessant voor jou om dat allemaal mee te maken.We hebben hier een heel fijn weekend gehad met mooi weer. Echt van genoten zeg. Alles is oke hier. De groet'n oet Reut'm.

• 27 Maart 2007 - 17:35

Anouk:

Hey Syl

Lees dat je weer een leuk weekend hebt gehad en een drukke stage week! De foto's zijn leuk!
    Ik mail je snel!

Liefs Anouk

• 27 Maart 2007 - 19:54

Ria Jipping:

Hai Sylvana,
    leuk dat je het heel erg naar je zin hebt!
    ik heb gisteren lang gepraat met mama en ze heeft me al heel veel verteld over jouw belevenissen in Engeland!:)
    Hier in Dalen is alles goed!
    Nog een fijne tijd daar en tot gauw!

Groetjes Ria en de rest van de familie!

• 27 Maart 2007 - 20:20

Mama:

Hey Syl!
    Leuk verslag weer en mooie foto's. Zo te lezen heb je al heel wat Trolletjes aangedaan voor een lekker drankje. Zoals je hierboven kunt lezen heb ik weer lekker gebept met Ria en weer een afspraakje gemaakt om te gaan shoppen op korte termijn. Kijk er alweer echt naar uit. Gezellie!! Liefs van mama.

• 28 Maart 2007 - 00:12

Yvon Lv A0:

Hoi sylvana,

leuk om telezen dat je stage zo goed gaat,zit nu in de nachtdienst, dus mooi tijd om te lezen. Veel plezier en succes de komende tijd

• 29 Maart 2007 - 05:39

Dorien:

Gefeliciteerd Natasha ;)

Ha Syllie!

Klinkt weer goed allemaal, jij vermaakt je wel! Ik ook, vandaag lamme dag, het regent pijpenstelen (leuk woord).
    Hoop dat je een leuk weekend hebt met Daisy, geniet ervan!

Dikke kus vanuit Singapore

• 31 Maart 2007 - 17:08

Nienke:

Ha Syl!

Super leuk om te lezen en te zien (aan de leuke foto's) hoe het met je gaat!
    Heel veel plezier nog en geniet ervan!

Groetjes Nienke!

• 02 April 2007 - 20:49

Richard & Judith:

HEE Hallo Syl

Nou we zijn weer op de hoogte van jou verhalen.(wat een lange verhalen haha)
    We waren even achter gekomen.
    Maar we zien wel dat je al veel hebt gezien en meegemaakt.
    Leuke foto's.

Hier gaat alles prima.

Maar nog heel veel plezier.
    En we blijven je volgen.
    Alleen is het niet dagelijks.

Ohjaa nog een heel fijn paasweekend met bas.
    volgens mij had hij er heel veel zin in.

Gr richard & judith

• 03 April 2007 - 03:56

Saskia:

Hoi Sylvana,

Heb nog niet alles gelezen want je maakt heel wat mee.
    Krijg wel de indruk dat je het heel erg naar je zin hebt en ook veel plezier hebt. Met name het verhaal van de operatie vond ik "leuk". Bezuinigen op de verdoving???
    Heel veel succes nog, zal de site nog wel een keer bezoeken,

groetjes

saskia